miercuri, 19 ianuarie 2011

Mistret cu pasta de avocado (Mistreţ a la Marcel)



Reţeta asta chiar este o treabă care nu respectă canoanele reţetelor din blogul meu!
Nu am cum să dau ingredientele cu gramaj.
Fiind un produs gata pregatit (în reţetele trecute) şi cu completări specifice! 
Aşa că nu prea este o reţetă consacrată în Cărţile de Bucate din lumea întreagă. Este doar o născocire de-a mea, prin care am combinat o reţetă vănătorească cu una franţuzească de pescărie.
Carnea desigur o am din friptura de mistreţ, căci vă daţi seama că, din ditamai pulpa de mistreţ care s-a gătit în cuptor, chiar dacă s-a tot mâncat, tot a mai rămas o bucăţică pe care acum am testat-o întrun mod special (eram singur acasă şi nu ştiam ce să gătesc).
Aşa că, am reîncălzit bucăţica de friptură de mistreţ şi am completat-o cu acea Pastă de avocado pe care am folosit-o zilele trecute.
Pasta de avocado care am făcut-o este practic copiată din reţeta asta, dar de data asta nu am adus-o la o aşa de tare iuţeală. Am pus doar câteva picături de tabasco, atât cât să să se simtă foarte fin iuţeala şi aroma  sosului de Tabasco!
Ce am adăugat suplimentar la sos (dar in cantitate foarte mică), este Sosul de Rodii, pentru a accentua aroma de acrişor a sosului gata făcut.
Am ornat cu o crenguţă de coacăze roşii (acrişoare şi acestea).


Combinaţia e formidabilă! Aromele produsului sunt perfect combinate!



Un deliciu, pe care o să-l repet de fiecare dată când o să am ocazia!
Mistreţ cu pastă de avocado (Mistreţ a la Marcel) ... Done!

Si desigur trebuie să specific:
GARANTAT DE MARCEL IORGA!

POFTĂ BUNĂ!



8 comentarii:

  1. ce combinatie de zile mari,vinat+guacamole,absolut fantastica!

    RăspundețiȘtergere
  2. @alison:
    Ai dreptate! Nici mie nu mi-a venit sa cred ca "am scos" o bunaciune de fripturica!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Suna bine pentru papilele mele gustative iar la prezentarea-n farfurie te-ai intrecut pe tine insuti..e deja "lumina si culoare",pare o panza de Tonitza..:))).Multa lume bucatareste dar putin fac arta din asta...Felicitari!

    Adina

    RăspundețiȘtergere
  4. @Adina:
    M-ai lasat fara cuvinte!
    ......
    Si inca tot n-am cuvinte!
    Eu si Tonitza! Wow!
    Merci! Sunt onorat!
    :)
    Poate daca as posta si omlete, cartofi prajiti si mici la gratar, n-as mai avea dispozitia de a face ceva frumos si deosebit. Si spun asta pentru ca nu e posibil (nu fac asta intrun restaurant unde ai de toate, ci in casa cu un stoc foarte limitat de "alte briz-brizuri"). In cazurile acelea, m-ar interesa doar postarea! Si ca ea sa fie citita! Si zilnic sa postez si sa fiu "urmarit" ca sa am "audienta"!
    Si din cate ai observat, eu nu fac asta!
    Asa ca fac ceva cat de cat frumos si gustos dar nu pot sa ma compar cu pictori de renume!
    Oricum iti multumesc pentru frumoasa apreciere si comparatie!
    Iti doresc toate cele bune!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. M-au dat gata mistretii astia cu diverse
    paste si sosuri, citesc, ma uit si salivez!
    Norocosi cei care te... mananca!

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere